Explanation
6. According to the passage, the English attitude toward the English Constitution differed from the colonial attitude toward constitutions in that the English regarded their Constitution as
Difficulty Level: 700
Explanation
We know that the issue of a constitution comes up in Paragraph 4 only, so you might well want to skim the relevant paragraph before proceeding back to the answer choices. How did the English attitude toward their Constitution differ from the colonists’ attitude toward constitutions in general? Signals like “whereas” (l. 36) and “This distinction in meaning” (l. 38) pinpoint the location, and probably anyone who’s ever taken Civics 101 was not surprised to learn that the English constitution is an unwritten set of precedents and conventions, while the colonists wanted the thing on paper. The former is summed up in (C), of course, and notice once again that right answers tend to use paraphrase to put a bit of a spin on the passage text, although you’re hardly going out on a limb by deciding that “a cumulative corpus of legislation and legal traditions” is a pretty close equivalent of “the whole body of law and legal custom,” l. 35.
That notwithstanding, many students erred and chose (A), because the rhetoric just cited, describing the English Constitution, certainly sounds lofty enough to justify (A). However, noting that that body of laws and customs dates back to the beginning of the kingdom is not to say that it was seen as the “legal foundation” of that kingdom. Indeed, the very fact that the English were willing to allow Parliament to change the Constitution suggests that they did not view it as such.
(B), a limp distillation of (C), leaves out the entire legal issue. (As worded, (B) describes a copy of Emily Post’s Etiquette more accurately than any constitution.) Finally, that 18th-century Englishmen acknowledged Parliament’s right to change the English Constitution indicates that they didn’t regard the Constitution as “an unchangeable body of governmental powers” (E), although we can’t be sure whether they had ever accepted that the King possessed the same right (D).
Answer: C
7. The primary purpose of the passage is to
Difficulty Level: 650
Explanation
Sometimes passages will come with two main idea questions associated with them. When this is the case, one question will usually be more abstract (and, hence, more difficult) than the other. Use your answer to the easier question to help you answer the more difficult one.
Well, we’ve already seen that the big idea of the passage is that the colonists and English gave different meanings to the same political terms, which, in turn, led them to assign very different roles to similar political institutions, causing some political debate and disagreement between them. In more abstract terms, the passage explains a dimension of the relationship between the American colonies and England in the 17th and 18th centuries. So, choice (E) is the correct answer.
(A) sounds like something carried over from poor Goody and his misinterpretation of Athenian democracy in the previous passage. This passage discusses only the author’s views, not those of other scholars; therefore, it can’t be said to expose a misunderstanding about anything. Nor, for that matter, is there any hint that the author is trying to “settle a debate” about anything, so (C) can be just as quickly rejected. (B) is too narrow in scope:
The brief glimpse we get of England’s treatment of the colonies (and the reason for it) in the last paragraph can hardly be called the main focus of the passage. Finally, one wonders if anyone chose (D) and, if so, whether that person ever really read (D). “Interpret the events leading up to independence”? American independence is maybe, maybe hinted at by line 2 , but that’s it. At best, one might say that this passage explains some of the attitudes that later contributed to the development of the American Constitution. But that was 1789, and (D) points us to 1776, and the author is interested in neither one.
Answer: E
Hope it helpsDiyaDutta
Can someone explain Q6 and why for Q7, choice A is not correct?