indu1954 wrote:
Car A drives from M to N at a constant rate of 50 miles per hour and after 1-hour starting car A, car B drives from N to M at a constant rate of 60 miles per hour. If the distance between M and N is 490 miles, then when they meet, what is the distance that moved by car A, in miles?
A. 200miles B. 220miles C. 240miles D. 250miles E. 260miles
In 1 hr, car A travels 50 miles. Now distance between car A and car B is 490 - 50 = 440 miles
This distance is covered by both together car A at 50 mph and car B at 60 mph
When they meet, time taken = 440/(50 + 60) = 4 hrs
In 4 hrs, car A would have traveled = 50 *4 = 200 miles
In all, car A traveled 200 + 50 = 250 miles
_________________
Karishma
Veritas Prep GMAT Instructor
Learn more about how Veritas Prep can help you achieve a great GMAT score by checking out their GMAT Prep Options >