AbdurRakib wrote:
Cheryl purchased 5 identical hollow pine doors and 6 identical solid oak doors for the house she is building. The regular price of each solid oak door was twice the regular price of each hollow pine door. However, Cheryl was given a discount of 25% off the regular price of each solid oak door. If the regular price of each hollow pine door was $40, what was the total price of all 11 doors?
A. $320
B. $540
C. $560
D. $620
E. $680
Given price of pine door \(= $40\)
Number of pine doors \(= 5\)
Total price of pine doors purchased \(= 5 * 40 = $200\)
Price of oak door = twice the price of pine door \(= 2 * 40 = $80\)
Cheryl was given 25% discount on oak doors = 75% of 80 \(= \frac{75}{100} * 80 = $60\)
Number of oak doors \(= 6\)
Total price of oak doors purchased \(= 60* 6 = 360\)
Total price of all 11 doors \(= 200 + 360 = $560\). Answer (C) ...